U ledenim bazenima se kupao Novak Đoković, a uskoro ćemo moći i mi: Vladeta Radivojević o spa i velnes trendovima u svetu koji stižu u Srbiju

  • bibis
  • Uncategorized
  • Нема коментара

Sve su češća oboljenja savremenog društva uzrokovana stresom. Rokovi, posao, porodica, računi… Sve to stvara veliki pritisak i često se osećamo kao dinamit pred eksplozijom ili da nam je potrebna astralna projekcija da se kloniramo. Ipak, treba da pronađemo vremena za predah, a na Fruškoj gori pored nesvakidašnje prirode, uzvišenja usred ravnice možemo da pronađemo i Fruške terme koje se prostiru na neverovatnih 40.000 kvadratnih metara i u svojoj ponudi imaju širok dijapazon wellnes i spa usluga, kao što su saune, parna kupatila, ali i staze za takozvane „foot“ masaže.

Vladeta Radivojević ispred firme „Bibis“ koja se bavi projektovanjem wellness i spa rešenja u različitim objektima, govori o svim popularnim tretmanima za uživanje i relaksaciju u Fruškim termama, novitetima koje njegova firma ima u ponudi za kompletnu revitalizaciju organizma, ali i trendovima u svetu kada je izgraddnja bazena i wellnes centara u pitanju.

– Fruške terme su najveći kompleks sa bazenima i spa centrima kod nas. Imaju tri spa centra. Prvi su objekat u Srbiji koji ima objekat za nudiste. U spa centru imaju đakuzi, parno kupatilo, saune, mali bazen, relax deo za odmor koji je nudistički i poseban je ulaz tamo. Imaju I VIP spa koji je izuzetno luksuzno opremljen I to je za ljude koji dodatno plate da bi bili da bi bili “izolovani”. Ima i jedan ogromni spa centar koji ima osam sauna. U tom spa centru postoji i jedna sauna za šetanje. Na toj stazi se hladna voda menja sa vrelom i to predstavlja jednu vrstu “foot” masaže. Postoji i kaldarijum. To je deo za odmor gde postoje kao od stena tople klupe koje su stalno zagrejane, a zagrejani su i zidovi. Temperatura je oko 40 stepeni i u određenim vremenskim intervalima flešuje se najfinija suva magla iz mrtvog mora. Ona faktički sa plafona pada na vas i vi se tu odmarate i imate i zdravstveni efekat, kaže Vladeta Radivojević, a zatim objašnjava koji su tipovi bazena u trendu kada je instalacija istih u spa centrima u pitanju.

– Najpopularniji u ovom trenutku su keramičko-karbonski bazeni. To su bazeni koji se liju u komadu. Firma iz Australije ih pravi. To su bazeni koji imaju doživotnu garanciju i savršenu obradu. Poenta kod tih bazena jeste što vam nisu potrebni građevinski radovi jer su oni veoma kompaktni. Taj bazen stigne gotov. Danas iskpate rupu, za dva dana se kupate u bazenu i imate doživotnu garanciju. Drugi trend za javne bazene su prohromski bazeni. Pored Fruških termi će biti još nekih 100 vila i svaka će imati jedan ovaj bazen, tako da bi Fruška Gora trebalo da postane lider u wellness turizmu van granica naše države“, objašnjava Vladeta koji dalje napominje da je novina u njihovoj ponudi ledeni bazen koji je među prvima koristio Novak Đoković pre 14 godina.

– Završili smo jedan objekat na Zlatiboru. Tu smo u dogovoru sa investitorom patentirali jedan ledeni bazen. Mi smo to ranije radili za Novaka Đokovića na „25. maju“ gde on ima svoj centar. Mi smo za njega napravili jedno limeno bure koje se napuni vodom, a onda je dodavao led. Mi smo sada za ovog investitora patentirali ledeni bazen koji smo napravili od prohroma. Naš je patent od početka do kraja, izrada takođe. Voda u bazenu će biti digitalno regulisana od jedan do četiri stepena. Imaće santu leda oko samog dela gde se ulazi. Ivica tog bazena će biti zaleđena . Tu ulazite posle saune. Neko može da izdrži pet sekudni, neko dva minuta, kaže Vladeta Radivojević koji u svojoj ponudi ima još jednu eksluzivu, a u pitanju je prostorija u koju se pušta kiseonik čiji se postotak pomoću uređaja povećava sa 21 na 95.

– S obzirom na to da živimo u vremenu punom stresa, jedna nemačka firma je u saradnji sa NASA-om napravila uređaj koji iz okolnog vazduha izvlači kiseonik i ubacuje ga kroz specijalna creva u prostoriju.U toj prostoriji se u roku od 15-20 minuta napravi koncentracija 95-procentnog kiseonika i vi se zapravo revitalizujete. To su relativno skupi uređaji I mi smo ih do sada ugradili ljudima koji su poznati, biznismenima, ljudima koji imaju novca. Taj uređaj mi kombinujemo sa uređajem sa negativnim jonima i slanom maglom. Negativni joni su oni koji nam skidaju elektricitet, znači pozitivni su za nas. Kada ubacite kiseonik, negativne jone i najfiniju slanu maglu dobijete potpunu revitalizaciju organizma, zaključuje Vladeta Radivojević iz kompanije „Bibis“.

Izvor: Blic.rs

Želite wellness i spa rešenja u Vašem domu?

Kontaktirajte nas putem mejla ili pozivom na broj telefona i mi ćemo odgovoriti na vaša pitanja i nedoumice.

Author: bibis