Saune su male prostorije/kabine koje su specijalno dizajnirane za toplotne tretmane i mogu biti mokre, suve,bio,aroma,infra…. Potiču iz evrope, pretežno iz nordijskog regiona.

Saune koje proizvodi Bibis su dizajnirane u skladu sa zahtevima, željama i potrebama naših klijenata. One su napravljene od sledećih vrsta drveća: crvenog aldera, crvenog kedra, hemloka, aspena, polarnog bora, mahagonija, abašija, tikovine i prefabrikovanih specijalnih sauna ploča u više dezena. Saune mogu biti kombinacija više vrsta ovih materijala.

Bibis dizajnira i gradi saune na osnovu dimenzija investitora kao i na osnovu pripremljenih skica. Bibis proizvodi klasične finske saune gde temperatura dostiže do 110 stepeni, sa 5-10 procenata vlažnosti, bio saune gde temperatura može da dostigne maksimalnih 55 stepeni celzijusa, uz dostizanje do 70 procenata vlažnosti. Bio saune pružaju mogućnost udisanja isparenja iz morske soli, eteričnih ulja i lekovitog bilja (aromaterapija).

Infracrvene saune su  kabine koje se zagrevaju sa infracrevnom svetlošću, tako da ne dolazi do prekomernog znojenja u njima. Infracrveni zraci su višestruko korisni, ne samo za kožu već i za zglobove i kosti.

Saunarium je kombinacija saune sa kabinama sa infracrvenim svetlom.

Prednosti saune su zaista impresivne.

– Sauna pomaže ljudskom telu da se oslobodi toksina.

– Sauna je odličan način za mršavljenje.

– Tretmani u saunama pomažu nam da proizvedemo više belih krvnih zrnaca što izuzetno jača imuni sistem.

– Saune poboljšavaju performanse izdržljivosti u sportu.

– Saune poboljšavaju cirkulaciju i protok krvi, uklanjaju mrtve ćelije pa samim tim naša koža izgleda mlađe.

– Saune regenerišu naš sistem posle napornih treninga.

Optičko osvetljenje može da se instalira u saune na zahtev kupca (zvezdano nebo itd.) Terapija bojama je takođe opcija na zahtev klijenta.

Pogledajte wellness opremu