Nauka o refleksologiji se zasniva na činjenici da postoje refleksne zone u stopalima, rukama i ušima koje odgovaraju svim žlezdama, organima i delovima tela. Stopala, ruke i uši su mikrokosmički prikaz celog tela koje se ogleda u njemu. Pritisak na određenim mestima afektira sve organe i delove tela. Cilj refleksologije je poboljšanje krvi i protok limfe, poboljšanje tonusa mišića, povećanje fleksibilnosti tetiva i ligamenata, ublažavanje stresa i napetosti, opuštanje, udobnost, zadovoljstvo i toplina, da se stvori veza između glave, nogu i tela, da se promeni stanje svesti uključujući i noge kao deo celine, da pomogne prirodi da se postigne homeostaza.

Žlezdama i organima koji su neaktivni ili hiperaktivni mogu pomoći da se vrate u stanje prirodne ravnoteže, simptomi se menjaju ili eventualno nestaju.Hodanje, bez obuće preko zemlje i kamena izaziva fizičku adaptaciju koja jača naše zdravlje za našu sveopštu dobrobit.

Via Sensus Standard Round-Walk-Parcours

Dimenzije oko 4,0 x 3,3 m, staza okvirno 14m, širina segmenata oko 45 cm, za unutrašnju i spoljašnu montažu.Ograda se izradjuje od prohroma 316L.

Via Sensus Standard Longitudinal-Pracours

Staza od oko 7m, šrina segmenata 45 cm, za unutrašnju i spoljnu upotrebu.Ograda se izradjuje od prohroma 316L.

Via Sensus Double Tracked

Staza od 6m zahteva samo 3m prostora. Dupli bager sa rukohvatom od nerđajućeg čelika. Da bi ušao u okrugli kurs bez prekida tretmana. Širina segmenata 40 cm , za unutrašnju i spoljnu montažu , V2A od nerđajućeg čelika i ograda ( V4A na zahtev ) različite boje dostupne za podrume , drvene aplikacije za rukohvat dostupne ( za unutrašnju upotrebu).

Individual Parcours