Persijska i Himalajska So

Persijska i Himalajska So2018-09-06T10:02:50+00:00

Persijska plava so je nova i jedinstvena i istovremeno veoma retka so i u Irana. So je transparentna, uglavnom plavo ljubičasta. Tamno plava boja je naročito intenzivna boja posle ručne obrade kristala.Svaki kamen je jedinstven.

Kada lampa sija iznutra i lagano zagreva hladnu so, pojavljuju se neverovatne varijacije boja i intenzivno počinje da emituje negativne jone koji čiste prostor pri čemu se vrši intenzivna razmena jona , koja se uspešno koristi u terapeutske svrhe. Ovaj metod se često koristi za bolesti astme, problema kože i alergijskih oboljenja.

Danas postoji samo jedna žila u svetu gde postoje male količine ovih kristala. Ti plavi saltisi su stari između 200 i600 miliona godina. Himalajska so je stara oko 300000 godina.Persijska so je najređa i najskuplja na tržištu od svih. kristala soli. Persijsku so lekari koriste i u tradicionalnoj i alternativnoj medicini.

Kamenje originalne himalajske soli se vadi ručno, ručno se izabira, ručno pere i suši na suncu.Pažljivo rukovanje zadržava bioenergetski kvalitet mineralnih soli. Toplota oslobađa negativne jone zarobljene u blokovima čiste soli, tako da svaki udisaj korisnika ulazi duboko u pluća. U plućima se male komore povezuju sa negativnim jonima kiseonika koji se zatim apsorbuje u krvotok koji čisti i leči svaki organ. Slana terapija je odličan način da svoje telo snabdete mineralima. Vaše telo apsorbuje magnezijum, kalcijum, kalijum,gvožđe i jod dobijen od kristala na prirodan način.

So mrtvog mora sadrži veliki broj minerala. Koncentracija soli u Mrtvom moru dostiže 280 o / oo. To je za 8 puta veći salinitet od Atlantskog okeana i 40 puta veći od Baltičkog mora. Voda mrtvog mora je bogata natrijumom, kalijumom, magnezijumom i bromom.To je set elemenata koji se nalaze u limfnim čvorovima. Salinitet Mrtvog mora ima jako koristan uticaj na naše telo.

Specifikacije soli iz mrtvog mora:
Sodium Chloride (NaCl) = 99.80%
Moisture (H20) = 0039
Insolubles = 0005
Sulphate (S04) = 0042
Calcium (Ca) = 0018
Magnesium (Mg) = 0.008